Noin tunti sitten rekisteröin itseni Vuodatukseen. Kirjoitteleminen on mukavaa. Kävin tuossa taannoin aikuislukion liikuntakurssin, jonka suoritusmuoto oli liikuntapäiväkirja. Kirjoitin sitä oikein mielelläni, joten tämä on luonteva jatko sille.

Laihdutan. Ryhdyttyäni seurustelemaan nykyisen poikaystäväni kanssa rapiat kaksi vuotta sitten aloin lihoa valtavasti, ja sen päivän jälkeen on vyötärölle ja muuallekin ruumiiseen ehtinyt kertyä kaksikymmentä kiloa. Laihduttaminen on ollut pitempiaikainen tarkoitus, mutta oikeastaan vasta tänä keväänä sain polkaistua sen kunnolla käyntiin.

Liikuntakurssi suoritettiin tosiaan kirjoittamalla liikuntapäiväkirjaa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kurssiin kuului tietty määrä liikuntatunteja, joiden suorittamisen tuli käydä ilmi päiväkirjassa. Tässä tapauksessa tuntimäärä oli kaksikymmentäneljä ja kurssin suoritusaika kolme viikkoa. Nopeimmat laskevat, että tunteja tulee viikkoa kohden kahdeksan, reilu tunti päivälle. Lajeja täytyi olla vähintään kaksi, mieluiten neljä. Hyötyliikunta laskettiin mukaan, jos siinä hengästyi ja se kesti vähintään parikymmentä minuuttia. Tästä syystä sijaintini osoittautui kurssin suorituksen kannalta hyväksi, kotoani on noin neljän kilometrin matka keskustaan ja oikeastaan vähän joka paikkaan. Pyöräiltyä siis tuli. Ja tulee edelleen.

Olen viimeisen reilun kuukauden aikana kadottanut vyötäröltäni 12 senttimetriä. Painosta en osaa sanoa mitään, sillä en omista vaakaa. Monet kuitenkin sanovat, että vyötärönympäryksen mittaaminen on melkein parempi laihdutuksen seuraamiskeino kuin punnitus. Lihas kuitenkin painaa enemmän kuin läski, ja lihasten kehittyminen voi hämätä punnitustuloksessa. Olen siirtynyt yhdestä 2. tyypin diabeteksen riskiryhmän tekijästä pois, nimittäin yli 90 cm vyötärönympäryksestä. Alkuperäinen mitta oli jopa 97 cm, kun taas eilen mittasin 85 cm. Tavoitteenani on saada vielä kymmenen senttiä pois. Sen jälkeen voidaan katsoa eteenpäin uusia tavoitteita.

Juuri nyt ajankohtaisena on liikuntainnostuksen ylläpidon jatkuvuus. Pyöräilen edelleen kaikki matkat, mutta tarvitsisin jotakin kuntoliikuntaa. Harrastin kevään balettia, mutta opiston lukukauden päätyttyä olen kesän omillani. Lenkkeilyä pitää ruveta katselemaan, samoin kuntosalikorttia. Jospa vielä sattuisi hyvään saumaan jokin baletin kesäkurssi.